Kylsystem Fastighet

Varmt eller Kallt i Kontoret?


Redan problem med kylsystemet? 
Energislukande med stor kostnad?
Ej kyla i alla utrymmen?
Rädd för bakterierläcka i ventilationen?

CleanSys rengör kylsystem inom fastighetssektorn. Vi  har en lång erfarenhet av systemrengöring. Genom en rengöring av kylsystemen håller man effektiviteten på en högre nivå och komponenternas kondition hålls i bättre skick. Vår affärsidé är uppbyggt på att vi ger snabb service till våra kunder i hela Sverige exakt den tid de behöver det. När våra kunder har servicestopp på kylan skall vi sköta vårt jobb så snabbt och effektivt som möjligt. Eftersom vi istället för många anställda har ett expert kunnande har vi låga fasta kostnader. Genom detta upplägg kan vi erbjuda förmånligare lösningar, kortare leveranstider och en mera flexibel service. Men vi har ändå kapaciteten att anta oss stora och krävande projekt.


Genom en rengöring förlängs kylsystemets livslängd, du undviker långa driftstopp och dessutom sparar du energi. Energisystem, oavsett typ, kan p.g.a beläggningar i rören få en kraftigt försämrad effekt och behöver då rengöras med miljövänligt medel. Värmeöverföringsytorna blir lätt belagda med exempelvis kalk, korrisionsprodukter, mikroorganismer eller olja. En beläggning på endast 1,0 mm i en växlare kan minska värmeöverföringen med över 25 %. Med andra ord, du sparar pengar på att rengöra kylsystemet i tid.

Efter rengöringen av kylsystemet installeras en Avgasare, som tar bort alla gaser och syre. Detta gör att kylsystemet inte får tillbaka magnetit och beläggningar. Bara en avgasning (utan fast installation) håller 1 månad då diffusionen av syre är minst 0,1 mg/l och dygn. Därför är en fast installation av avgasare att föredra i kylsystemen.

Anaroba och Anaeroba bakterier i ett kylsystem

Biofilm har i vatten och speciellt i kylsystem rätt förutsättningar för tillväxt: rätt temperatur, höga halter av näringsämnen och solljus. Varje år kostar biofilm industrin miljarder:

  • Biofilm minskar värmeöverföringen och ökar din energiförbrukning
  • Biofilm ger en miljö för anaeroba bakterier som genom korrosion fräter på ditt system
  • Biofilm är en källa för farliga bakterier som t.ex legionella

En minskning av korrosionen ökar systemens effektivitet och förlänger livslängden i hela systemet och de ingående tekniska vattenarmaturer som innebär färre vattenläckage och vattenskador. CleanSys kemikaliefria behandlingssystem utförs under drift, och tar cirka två till fyra veckor per system. CleanSys arbetar med både privata och kommunala bostads- och fastighetsbolag samt en rad av bostadsrättsföreningar.

QVT AB Tekniker Thomas Rosenhoff har energieffektiviserat för:
Corem, Newsec, IKEA, Wallenstam, Lunds Universitet, Hufvudstaden, Fastpartner, IKEA m.m. i hela Sverige.

 

Cookies gör det lättare visa våra våra tjänster. Genom att använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.
Mer information Acceptera Neka